incentives
incentives

Incentives verhogen je motivatie als werknemer. Je werkgever beloont je harde werk en toont aan dat hij je werk waardeert. Maaltijdcheques, een onkostenvergoeding en een tankkaart liggen voor de hand. Wat dacht je van powernaps of tijd en budget om op reis te gaan? Er zijn veel mogelijkheden. Deze tips kan je op je carrièrepad tegenkomen en zijn mogelijk een signaal dat je (potentiële) werkgever net iets verder denkt om je gemotiveerd te houden.

Werkgevers verzinnen graag alternatieve loonvormen, omdat die fiscaal voordelig zijn. Ze experimenteren ook meer en meer met nieuwe manieren om hun werknemers aan zich te binden. Komt jouw (potentiële) werkgever niet creatief uit de hoek? Ontdek vijf soorten incentives om je werkgever op ideeën te brengen.

1. ga voor innerlijke rust: powernaps

In China is het daily business, en ook in de Verenigde Staten begint de trend: een dutje doen tijdens het werk. Het idee is dat door maximaal twintig minuten te slapen, je brein meer gefocust en creatiever is. Ook verlaagt het stress en verhoogt het de productiviteit. Last van middagdipjes? Een powernap-ruimte op de werkvloer is dé ideale incentive.

2. voor het gezinsbudget: extra aanvullende kinderbijslag

Studies tonen aan dat het bedrag dat ouders maandelijks spenderen aan hun kinderen samenhangt met hun inkomen. Vraag je werkgever om tussen te komen in de kosten voor kinderopvang. Of vraag om een aanvullende kinderbijslag.

3. werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling: extracurriculaire activiteiten

Vraag aan je werkgever tijd en budget om te besteden aan andere activiteiten dan je eigenlijke werk: een hobby, zelfstudie, vrijwilligerswerk. Medewerkers van Google mogen bijvoorbeeld twintig procent van hun werkweek besteden aan zaken die niet in hun taakomschrijving staan. Die activiteiten maken je als werknemer uniek, doen je opvallen en verrijken je cv.

4. fiscaalvriendelijke beloning: loonbonus

Wil je een fiscaal vriendelijke beloning voor je geleverde prestaties? Met een loonbonus krijg je een collectieve beloning voor specifieke geleverde prestaties. Je krijgt die bonus dan boven op je vast loon en eventuele extralegale voordelen. Die levert je dus niet alleen een mooi financieel voordeel op, maar motiveert je ook om collectieve doelen te bereiken. Leg samen met je collega’s collectieve doelen vast voor een mooie beloning.

5. de ultieme ontspanning: massages op de werkvloer

Zit je heel de dag achter je computerscherm? Heb je last van je spieren door een slechte bureaustoel? Vraag aan je werkgever om professionele massages aan te bieden op het werk. Dat werkt ontspannend, verlaagt het stressniveau en helpt tegen ziekteverzuim. Ook zorgen massages voor meer energie, concentratie en productiviteit. Zalig!