Ken werd geboren met een klompvoet, maar dat hield hem niet tegen om te koersen op het hoogste niveau. “In 2024 neem ik voor de eerste keer deel aan de Paralympische Zomerspelen in Parijs. Dankzij mijn job heb ik mijn sport altijd goed kunnen onderhouden.”
Ken is al vijftien jaar in dienst bij Randstad: “Ik werk als Inhouse Consultant van de Intercommunale van de Ontwikkeling van de Kempen Afvalbeheer, kortweg IOK Afvalbeheer. Ik regel er de start van de nieuwe uitzendkrachten, de contracten en de eerste kennismaking met de job.”
“Daarnaast zorg ik er ook voor dat de afvalophaling zelf vlot verloopt. Ik maak de planning op en begeleidt de afvalophalers”, gaat Ken verder.
“Mijn job maakt me trots en gelukkig. Werk is voor mij meer dan alleen centen verdienen. Het geeft me de kracht en de moed mijn dromen na te jagen.”
ochtendpermanentie: work-life balans
Ik heb bij IOK ook ochtendpermanentie. Dat wil zeggen dat ik mijn dag samen met de afvalophalers start. En dat is heel vroeg”, legt Ken uit.
“Sommigen zouden zich hierdoor laten afschrikken, maar dat is bij mij niet het geval. Ik profiteer ervan om een planning op te stellen in functie van mijn kinderen en mijn fietstraining. “
zo ziet de dag van Ken eruit
3.45 uur: wekker
4.15 uur: vertrek naar Geel met de fiets
5.05 uur: aankomst na een tocht van 25km
5.30 uur: start werkdag
14.30 uur: einde werkdag
15.30 uur: kinderen ophalen
17 uur: fietstraining
“Om halfvier haal ik de kinderen op na school. We genieten van de quality time: we maken samen huiswerk, we spelen een spel of we koken. Om vijf uur start Ken aan zijn fietstraining. Mijn vrouw neemt dan weer de ochtendshift voor haar rekening. Wanneer je allebei werkt, is het belangrijk om goede afspraken te maken.”
“De work-life balans in mijn zorgvuldig uitgedokterde planning vind ik perfect. Zo werkt het nu al vijftien jaar voor mij. Het geeft me voldoening, tijd om de kinderen te zien en te leven voor mijn sport.”
discipline: in job en sport
“Mijn job helpt me om als sportman sterker te staan”, vertelt Ken. “Omdat ik mijn functie alleen uitvoer, neem ik alles zelf in handen. Dat is ook zo in de sport: zonder discipline geraak je er niet.”
“Ik vertegenwoordig Randstad binnen IOK Afvalbeheer. Dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Die verantwoordelijkheid trek ik door: alleen ik kan ervoor zorgen dat ik elke dag op die fiets zit.”
Mijn job helpt me om als sportman sterker te staan.
“Sommige mensen denken dat je vastroest als je lang dezelfde functie uitoefent binnen hetzelfde bedrijf. Maar ik ervaar dat niet zo”, gaat Ken verder. “Alles hangt af van je eigen ingesteldheid en de kansen die je grijpt.”
“Groeien in je job wil niet per se zeggen dat je een hogere functie moet nastreven en meer geld moet verdienen. Het kan ook binnen dezelfde job. Zo groeide ik uit van onervaren consultant naar iemand met vijftien jaar ervaring. Ik voel me zelfzeker en geniet het respect van mijn collega’s. Daar bloei ik helemaal van open, elke dag opnieuw.”
“Ook in mijn sport grijp ik de kansen wanneer ze op mijn pad komen. Zelfs wanneer het tegen zit. Toen ik hoorde dat ik niet meer internationaal mocht koersen — ik was toen achttien jaar — ben ik een paar maanden van mijn melk geweest. Maar ook daar koos ik om niet zomaar op te geven. Toen een paar jaar geleden het krachtverlies in mijn been me echt parten begon te spelen, ging ik voor het statuut van G-sporter.”
paralympische Spelen: voorbeeld voor anderen
Ken De Feyter is een naam die je binnen twee jaar misschien wel vaker zal horen. “In 2024 neem ik deel aan de Paralympische Spelen in Parijs. Ik doe er mee aan vier verschillende wielerdisciplines: de wegrit, de tijdrit en twee wedstrijden op de piste. Vier kansen dus om een medaille te winnen”, lacht Ken.
“Ik ben super gemotiveerd en hoop een uithangbord te worden voor andere sporters met een beperking. Als ik nog één ding wil bereiken, naast een medaille, is het dat wel: anderen in beweging krijgen.”
Ik hoop een voorbeeld te worden voor mensen met een beperking.
“Ik denk dat wanneer mensen met een beperking gaan sporten, ze sneller de weg (terug)vinden naar werk. Door te bewegen en voor jezelf kleine doelen na te streven, krijg je meer zelfvertrouwen. Je ziet dat je wél nog dingen kan. Ook nieuwe, onbekende dingen.”
Ook werk vinden dat bij je past? Doe het samen met Randstad!