voordelen voor u.
Randstad Young Talents beantwoordt aan een duidelijke nood in de bedrijfswereld. We werken met een veelzijdig aanbod van studenten en afgestudeerden.
- de knowhow wordt flexibel, snel en op maat aangeboden, zowel aan student als aan bedrijf
- we spreken de taal van de student en coachen hen.
- uw bedrijf wordt op een prijsgunstige manier een hooggeschoolde medewerker rijker, die door de screening goed op zijn taak (project of structureel werk) is voorbereid
- win-win: een student die een studierelevante job in uw bedrijf heeft gedaan, kan vaak vlot doorstromen naar een vaste positie in uw bedrijf.
- de student kiest zeer bewust voor de werkgever, wat versterkend werkt voor de motivatie en de kans groter maakt dat hij langere tijd in uw bedrijf blijft
- u bespaart vaak op hoge opleidingskosten en u bent zeker van een ‘veilige’ keuze.
- we bieden een hoge kwaliteit van studenten en een snelle dienstverlening
hoe werkt het?
studiegerelateerde job
Onze consultants fungeren als draaischijf tussen student en onderneming en ze staan dicht bij beiden. We hebben een samenwerking met meer dan 30 faculteiten en onderwijsinstellingen in België. Op bepaalde dagen is er een vaste Randstad-consultant aanwezig op de faculteit, Tijdens de coachings kijkt de consultant naar de interesses, talenten en competenties van de student. Op basis daarvan bespreken ze een studiegerelateerde job in het bedrijfsleven. Naast deze vorm van coaching helpen de consultants ook met het maken van een sterk cv, geven van workshops, sollicitatietips, advies op maat etc.
startersjob
Voor de laatstejaars studenten organiseren onze consultants onder andere cv-coaching, rollenspelen, groepssessies met topics zoals networking, het gebruik van sociale media en personal branding om hen optimaal voor te bereiden op hun eerste werkervaring.
Dankzij individuele begeleiding krijgen laatstejaarsstudenten een springplank naar een job in vaste dienst. Vóór de sprong doet Randstad een grondige screening met het oog op de afstemming tussen kandidaat en bedrijf. De relevante werkervaring via studiegerelateerde jobs geeft u als bedrijf extra houvast. Daarmee heeft u alles onder controle voor een goede start van de werkrelatie!
faq
-
welk potentieel hebben studenten op de arbeidsmark?
In onze de-industrialiserende samenleving zijn er meer arbeidsplaatsen voor hoogopgeleiden. En studenten weten tegenwoordig ook beter waar ze naartoe willen.
Het aantal studenten zit in de lift en ook het aantal studenten dat werkt tijdens de studie (bijna 80% van de studenten heeft een studentenjob). Studenten willen bovendien hun marktwaarde versterken door het doelbewust verrijken van hun cv. Uit onderzoek weten we dat de laatstejaars en afgestudeerden nu naar een beperkt aantal bekende bedrijven vloeien.
-
werkt de young talents benadering?
Sinds de start in 2012 kan Randstad Young Talents een aantrekkelijk cijferrapport voorleggen. Voor de invulling van studiegerelateerde bijbanen haalden we 90%. Voor de starters op de arbeidsmarkt was de invulling 85%. Een retentiepercentage van 84% wijst op een groot aantal studenten die weer voor hetzelfde bedrijf zouden willen werken. Het laatste cijfer bewijst dat de job en company fit beide uitstekend "zitten" en dat de bedrijven nu al bezig zijn hun talenten van morgen aan de onderneming te binden.
-
voor welke periode kan ik een student rekruteren?
De studierelevante bijbaan kan structureel zijn (één tot drie dagen per week) of projectmatig (één tot meerdere maanden en dan vaak voltijds), over een kortere of langere periode. En kan zowel tijdens het academiejaar als in de vakantieperiodes gedaan worden.
-
waarom bestaat het concept van young talents?
De huidige vrij enge en ongedifferentieerde bedrijvenmarkt heeft gevolgen voor:
- de studenten omdat ze hierdoor een beperkt zicht hebben op de arbeidsmarkt en zij hun talenten en competenties onvoldoende kunnen benutten
- de ondernemingen die niet ‘top of mind’ zijn bij de laatstejaars, want zij slagen er niet in om hoogopgeleid talent aan te trekken en boeten daardoor in qua concurrentie- en innovatiekracht.
Hogescholen en universiteiten voelen zich in toenemende mate verantwoordelijk voor een goede arbeidspositie van hun studenten en verwachten hierin een bijdrage van strategische partners.
Redenen genoeg voor Randstad Young Talents om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen.
-
gestart als een sterk partnership
Het partnership tussen Randstad en Prof. Dr. Luc Sels, rector van KU Leuven en peter van het project, heeft een belangrijke signaal- en symboolfunctie.
Het is een voorbeeld van hoe de gebrekkige aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt gefaciliteerd kan worden door intensieve samenwerking tussen onderwijs en een deskundige intermediair. Het toont wat gerealiseerd kan worden wanneer onderwijsinstellingen private arbeidsmarkt experten ‘binnen de muren’ durven halen. Het bewijst dat een professionele actor zoals Randstad bijkomende ‘arbeidsmarkt’ kan ‘creëren’ door voortdurend te zoeken naar onderbenut arbeidsmarktpotentieel (hier via studierelevante bijbanen). Het is een bottom-up vorm van gezamenlijk ondernemerschap die past in de beleidsambities (matching arbeidsmarkt, cf. Vlaamse Competentieagenda, Loopaanakkoord, etc).
Luc Sels: "De studenten geven aan dat een erg belangrijke behoefte wordt beantwoord, die arbeidsmarktexperten zoals Randstad beter kunnen invullen dan onderwijsinstellingen zelf.
De samenwerking verloopt bijzonder professioneel. Niet alleen is de tijd tussen de initiële ‘ideation’ en de implementatie kort geweest. De kwaliteit van de dienstverlening beantwoordt volledig aan de behoeften van de FEB en haar studenten. Belangrijk hierbij is dat Randstad (pro)actief blijft meedenken over de verdere ontwikkeling van het model (in FEB maar ook daarbuiten). Het project wordt ook zichtbaar gedragen op het hoogste directieniveau van Randstad. Vanuit de FEB zullen we er alles aan doen om na deze succesvolle pilootfase het model uit te dragen als een ‘best practice’ voor het ruime (hoger) onderwijs."